Kalatoidud
Setomaal on kala palju söödud, eriti rannalähedastes piirkondades. Rohkesti on söögiks tarvitatud kuivatatud kala, nt särge (keldokala, kelt), latikat, ahvenaid ja haugi. Kala kuivatatakse katuseräästa all päikese ja tuule käes. Väikseid kalu, näiteks tinti, kuivatati vanasti spetsiaalsetes kuivatusahjudes. Kuivatatud kaladest tehti suppi ja pirukaid või hautati koos kartulitega pehmeks, latikatest tehti ka kalasülti. Sülti valmistati ka lutsust ja kiisakalast.
Armastatud kalad on koha (sudak) ja latikas (latk), palju on söödud räime, särge ja tinti. Setod hindasid kõrgelt ka kiiska (kusk) – sellest keedeti maitsvat leent, mida söödi kartulite kõrvale. Peamised supikalad on olnud keldokala ja tint. Tindisuppi ehk tindiruuga keedetakse nii värskest kui ka kuivatatud tindist, supile lisatakse kartuleid, tangu ja suitsuliha.
Traditsiooniliselt ei ole setod suitsukala valmistanud, kuid praegusel ajal on kalasuitsutamine tavaline, eriliselt hõrk on värske kevadine suitsulatikas.