Seto kostipäiv

Seto kostipäiv ehk Setomaa kohvikute päev toimus esimest korda 2013. aastal. Kostipäeva eripära on ehedad seto maitsed ja siinne kultuur, sh maaelu. Kostipäeva mõte on söögi kaudu tutvustada seto kultuuri ning kutsuda inimesed kohtadesse, kuhu nad muidu ei satuks. Tähtis roll on kohalikul toorainel. Kohvikutes püütakse tutvustada ka seto toidukultuuri. Enamiku kohvikute menüüst leiab midagi piirkonnale eriomast või mõne vana, traditsioonilise seto roa.

Aga miks kostipäiv? See tuleb setokeelest sõnast ’kostma’ (külastama, külas olema) ja eestikeelsetest „kost“ ja „kostitama“ – seega tähendab nii külas käimist kui ka külaliste vastuvõtmist.

Kõikide eelnevate aastate pildigaleriid leiad Siit

Valiku retsepte leiad ka raamatust Kostipäävä paremba´pala´

Kostipäeva kohvikute regitreerimine Kostipäevale registreerimine