Kissell kuivatatud puuviljadest kohupiimavahuga / Alla praasnigukisseĺ
Neljale
Kopanka kohvikus serveeritud kisselli nimetus on tulnud Lepa talu vanaperenaise järgi, kes tegi seda alati, kui oli mingi pidu ja „umadsõ olliva kostmah“.
Kissell:
150 g kuivatatud puuvilju (õunad, rosinad, ploomid jm)
80 g suhkrut
30 g kartulijahu
1,2 l vett
Kohupiimavaht:
200 g lahjat kohupiima
80 g vahukoort
40 g suhkrut
vanillisuhkrut maitse järgi
Kisselli jaoks pese kuivatatud puuviljad ja leota neid mõni tund külmas vees. Leotatud puuviljad pane koos leotusveega keema, lisa suhkur ja külma veega segatud kartulijahu, kuumuta keemiseni. Serveeri jahtunult.
Kohupiim hõõru suhkruga. Lisa vahukoor, vanillisuhkur ja mikserda läbi. Serveeri koos kisselliga.