Kissell kuivatatud puuviljadest kohupiimavahuga / Alla praasnigukisseĺ

Neljale

Kopanka kohvikus serveeritud kisselli nimetus on tulnud Lepa talu vanaperenaise järgi, kes tegi seda alati, kui oli mingi pidu ja „umadsõ olliva kostmah“.

 

Kissell:
150 g kuivatatud puuvilju (õunad, rosinad, ploomid jm)
80 g suhkrut 
30 g kartulijahu   
1,2 l vett 

Kohupiimavaht:
200 g lahjat kohupiima 
80 g vahukoort
40 g suhkrut 
vanillisuhkrut maitse järgi

 

Kisselli jaoks pese kuivatatud puuviljad ja leota neid mõni tund külmas vees. Leotatud puuviljad pane koos leotusveega keema, lisa suhkur ja külma veega segatud kartulijahu, kuumuta keemiseni. Serveeri jahtunult.

Kohupiim hõõru suhkruga. Lisa vahukoor, vanillisuhkur ja mikserda läbi. Serveeri koos kisselliga.

Vaata ka teisi retsepte