Hapukapsa-põldoasupp / Hapnõkapsta liim upõga
Kahele
Sellist põnevat rooga, kus kohtuvad hapukapsad ja uba, on valmistanud Helmekaalu kostikotuse perenaised. Ei tea, kas sobivad kokku? Sobivad küll!
200 g sealiha (soovi järgi kas kamaraga või ilma, pekist või taist)
300 g hapukapsaid
25 g mugulsibulat
40 g kuivatatud põldube
50 g porgandit
15 g porrulauku
1,5 l vett
praadimiseks õli
maitsestamiseks soola, suhkrut ja loorberileht
Pane oad umbes 8 tunniks likku.
Lõika sealiha väikesteks tükkideks ja pane külma veega keema, lisa ka hapukapsad. Keeda umbes 15 minutit. Lisa porgand ja sibul, mis on õlis läbi kuumutatud, seejärel leotatud oad, tükeldatud porru ja loorber, maitsesta soola ja suhkruga. Keeda vaiksel tulel, kuni kõik ained on pehmed.
Kui soovid rooga teha hautisena, võta vähem vett, kui retseptis on ette nähtud.