Haugikotletid / Havvõkotleti’
12 tk
Kuna haug on väga luine ja lahja kala, on sellest kõige õigem teha hakkliha. Rõõska koort lisades saab eriti maitsvad kotletid. Just nii valmistatakse haugikotlette Toomemäe talu kohvikus Maagõkõnõ.
0,5 kg haugihakkliha
50 g puhastatud mugulsibulat
2–3 küüslauguküünt
1 suurem kartul
0,75 dl 35% rõõska koort
1,5 tl soola
pipart, punet, iisopit
küpsetamiseks õli
Haki sibul ja küüslauk peenikeseks, riivi kartul peenema riiviga. Sega hakkmassiga, lisa rõõsk koor ja maitseained. Kui segu on liiga tuim, lisa natuke vett. Hakklihamass peaks olema pehme, et selle saaks kergesti kotletiks vormida.
Küpseta pannil keskmisel kuumusel kummaltki poolt kaks-kolm minutit.