Suvine külmsupp / Suulliim

Kolmele

Obinitsa muuseuitarõ õuel asuvas kohviku menüü sai inspiratsiooni peakoka lapsepõlvemaitsetest vanaema juurest Tääglova külast, kus külmsupp oli suviti tihti laual.

 

4 dl keefiri
100 g värsket kurki
100 g tomatit
60 g hapukurki (kõige paremad on ise tehtud soolakurgid)
100 g redist
100 g keedetud kartulit
1 keedetud muna
1 küüslauguküüs või küüslaugupipart 
1 spl oliiviõli
1,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
maitsestamiseks tilli, peterselli, rohelist sibulat, jahvatatud musta pipart

 

Soovi korral koori kurk ja lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks. Tükelda tomat, hapukurk, redis, kartulid ja munad ning pane kõik suurde kaussi. Maitsesta küüslaugu või küüslaugupipraga, soola ja suhkruga. Seejärel vala segu kergelt üle oliiviõliga. Sega ja pane külma umbeks 30 minutiks maitsestuma. Siis lisa till, petersell ja roheline sibul. Vala juurde keefir ning sega kogu supp läbi. Vajaduse korral maitsesta veel soola või suhkruga. Kaunista ja serveeri külmalt.

Vaata ka teisi retsepte