Külmsupp Vinski moodi / Vinski suulliim
Kolmele-neljale
Ajalooliselt tehti suulliimi taariga, aga kuna hilisemal ajal polnud taaritegu enam moes, valmistati Vinski külas suulliimi nii, nagu siinses retseptis kirjas.
200 g hapukurki
100 g punast ja valget sibulat (punane annab rõõmsat värvi juurde)
150 g suitsuliha (liha küljes võiks olla ka pekki)
100 g hapukoort
3 dl vett
soola, peent pipart
Lõika hapukurgid, sibulad ja suitsuliha kuubikuteks ja aseta suuremasse kaussi. Vala peale nii palju külma vett, et saadud segu oleks supi paksune. Lisa mõni lusikatäis hapukoort, kogu aeg segades ja maitstes, kuni maitse on hea. Soola lisa ettevaatlikult: liha ja kurk võivad ise anda vajaliku soolasuse. Neist imbub veel hiljemgi soola toidu sisse. Pigem olgu maitse magedapoolsem. Lisa pipar.