Kukeseenepirukas / Kikkaseenepiirak
Suur ahjuplaaditäis (45 x 35 cm)
Seto Kuningriigi mitmekordse pirukameistri, Toomemäe talu kohvik Maagõkõnõ perenaise Sirje Kruusamäe retsept.
Täidis:
500 g kukeseeni
500 g puhastatud sibulat
200 g suitsusinki
1 tl soola
800 g hapukoort
4 muna
suhkrut, pipart, peterselli, punet
Tainas:
2 dl piima
4 dl vett
30 g pärmi
800 g nisujahu
0,5 dl õli
1 tl soola
Piruka võib valmistada ka ilma singita.
Täidise valmistamiseks prae sibulat ja sinki, siis lisa puhastatud ja tükeldatud kukeseened. Prae kõike koos, kuni seente vedelik on ära aurustunud, maitsesta soolaga. Lase segul jahtuda.
Taina jaoks hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa käesoe piim, vesi ja pool jahukogusest. Lase 20 minutit kerkida. Siis lisa õli, sool ja ülejäänud jahu. Kerkinud tainas vala pannile, kata seene-sibulaseguga.
Klopi munad lahti, lisa hapukoor ja soovi korral hakitud maitseroheline, vala pirukale.
Küpseta umbes 35 minutit 180-kraadises ahjus.